I Skip to main content

Batteri

Maximera din investering med batterilagring

Med en batterilösning kan du optimera användningen av solel och minska ditt beroende av det traditionella elnätet.

Batteri

När solen skiner som starkast, producerar dina solceller mer el än du förbrukar. Överskottet lagras i batteriet för senare användning, vilket möjliggör för dig att dra nytta av solenergi även när solen inte är framme.

Denna smarta teknik ger dig inte bara självförsörjande el, utan minskar även din elräkning och minimerar din klimatpåverkan. Utforska fördelarna med batterilagring och låt solen arbeta för dig dygnet runt.

Solceller med batterilagring

1. Ta tillvara på solenergin
Solpanelerna på ditt tak fångar solens strålar och omvandlar dem till användbar växelström med hjälp av en växelriktare.

2. Lagra el
Under soliga dagar producerar du ofta mer elektricitet än vad du förbrukar. Det överskottet kan du lagra i ditt batteri för senare användning.

3. Optimerad självförsörjning
När solen inte skiner lika starkt och du inte genererar tillräckligt med el från solpanelerna, aktiveras ditt sparade batteri för att förse ditt hem med nödvändig ström.

50% skattereduktion på solcellsbatterier

Skattereduktion ges med 50% på installation av system för lagring av egenproducerad elenergi. Det innebär att du får 50% i avdrag på batteri, växelriktare, smartmätare och arbetet som elektrikern utför! Bra va? 

FAQ

Batteri

Hur stort batteri ska jag har för min anläggning?

Det finns en regel som säger att du ska välja ett batteri på 1 kWh per kWp installerad effekt. Så till en anläggning som har 10 kWp bör du ha ett batteri på 10 kWh. Men sedan är det alltid bättre att underdimensionera ett batteri än tvärtom. Dvs har du en anläggning på 8 kWp så är det bättre att välja ett batteri på 5 kWh

Vad krävs för att kunna ha batterilösning till min solcellsanläggning?

Det som krävs är en Hybridväxelriktare. Tänk också på att: 

  • Batteriet ska stå inomhus  
  • Batteriet får inte utsättas för för temperaturer över 45 grader, frost, vatten eller direkt solljus
  • Övrig utrustning (växelriktare och smartmätare) behöver kunna monteras på en yta i närheten av batteriet

Kan jag använda mig av batteriet vid strömavbrott?

För att få denna funktion behövs det en speciell hybridväxelriktare som har en funktion som heter ödrift. Den finns alltså inte som standard i alla hybridväxelriktare.

Vilka batterier erbjuder Decasol?

Vi erbjuder bland annat Huawei Luna som är ett modulsystem med möjlighet att installera batteri-lagringskapacitet upp till 15 kWh. Varje modul är på 5 kWh med 100 procent användbar kapacitet (DoD). Du kan bygga system med upp till 3 moduler, innebärande en kapacitet på sammanlagt 15 kWh. Det går också att parallellkoppla 2 styrenheter vilket innebär en lagringskapacitet upp till 30 kWh.

Vad innebär tjänsten Checkwatt?

Vi erbjuder tjänsten currently från Checkwatt. Läs mer här