fbpx I Skip to main content

Solceller höjer värdet på din villa
– En lönsam investering som betalar sig dubbelt

Decasol välkomnar det senaste rapporten som visar att solceller inte bara är en hållbar energilösning utan även en lönsam investering för villaägare. Enligt Boolis undersökning ökar värdet på hus med solceller i genomsnitt med hela 250 000 kronor. Solceller har blivit alltmer efterfrågade på bostadsmarknaden och bostadsköparen har blivit mer benägen att betala extra för ett hus som har solceller.

Så påverkar solceller värdet på ditt hus:

  • Genomsnittlig ökning av husvärdet: 250 000 kronor
  • Investering i solceller: I genomsnitt 137 000 kronor efter grönt skatteavdrag på 20 procent.

Analysen visar att värdet på huset stiger mer än kostnaden för installationen, vilket ger villaägare möjlighet att glädjas åt ett högre försäljningspris.

”Även om det handlar om en stor investering kan husägare som flyttar innan de har tjänat in investeringskostnaden i många fall glädjas åt ett högre försäljningspris.”

För att få en skräddarsydd bedömning av hur solceller kan gynna ditt hem, erbjuder vi på Decasol möjligheten att räkna på ditt tak och se hur mycket du kan spara med solceller.

Nya trender: Solcellsanläggning med batteri blir allt populärare

I dag väljer de flesta av våra kunder att lägga till batteri när de köper en solcellsanläggning. Förutom att du kan spara din egen el och sänka din elkostnad finns nya möjligheter att hyra ut kapacitet i ditt batteri för att balansera elnätet. Då får du en inkomst varje månad året runt, oavsett hur mycket el dina solceller producerar.

Decasol ser fram emot att guida dig genom resan mot att skapa ett mer hållbart hem och samtidigt öka värdet på din fastighet med solceller.

Kontakta oss för att diskutera hur solenergi kan bli en lönsam investering för dig.

Leave a Reply